Bier Alles over bier en zelf brouwen

Bier

Alles over bier en zelf brouwen

 

Bier verenigingen

Bier verenigingen
Bier verenigingen
Bier verenigingen
Amervallei (Amersfoort)
Amervallei (Amersfoort) WBG de Amervallei het wijnmalers en bierbrouwers gilde voor Amersfoort en omstreken

Bierproefvereniging Drunen
Wij als vrienden van de Bockaar zijn een kleine club van maximaal 15 mannelijke leden. 10 keer per jaar, altijd op een maandagavond, komen wij bij elkaar en proeven we bier.Dit wordt ook wel degusteren genoemd. Wij degusteren in principe alleen Nederlandse bieren, en zo af en toe een pils. Mocht er een keer een buitenlands bier langskomen, dan nemen we die gewoon mee. We gaan altijd op zoek naar kleine onbekende ambachtelijke brouwers. Dit levert vaak verrassende resultaten op. Als we een opmerkelijk bier, positief of negatief, proeven schrijven we een briefje naar de brouwer met onze bevindingen.En keer per jaar gaan we op excursie naar een brouwerij of iets wat direct met het brouwen van bier te maken heeft. Dit zijn altijd werkelijk memorabele dagen. Zowel voor onszelf alsook voor de plaatsen waar we die dag geweest zijn.Bovendien hebben we ook nog een keer per jaar een jaarvergadering waar uiteraard vergaderd wordt, maar tevens de restanten van het jaar genuttigd worden. Zonde om weg te gooien nietwaar. Dat zou drankmisbruik zijn. Tijdens een bierproefavond worden 5 bieren gedronken en beoordeeld. De biercommissie, Ad Merkx, Frank Brouwer en Gerard Merkx, heeft van te voren deze bieren geselecteerd en ingekocht. De biercommissie probeert 5 bieren te kiezen die bij elkaar passen of aansluiten bij het seizoen. Zo drinken we in oktober altijd 5 Bock bieren. Dit is een ware traditie in onze club. Dat heeft ertoe geleid dat we ieder jaar een Bockbier matinee organiseren op een zondagmiddag in oktober. Wij houden onze bierproefavonden trouwens in cafe "Ons Caf" aan de Torenstraat in Drunen.

De Gecroonde Bel
De Gecroonde Bel Biergilde de Gecroonde Bel bestaat uit bierliefhebbers die genieten van bieren en er graag meer van willen weten.

Het Wort Wat
Amateur bierbrouwers vereniging 't Wort Wat

PINT Nederland
Bier vereniging PINT Nederland

Roerstok Tilburg
Roerstok (Tilburg) Amateur Bierbrouwersvereniging De Roerstok

Roosendaals Biergilde
Roosendaals Biergilde Het Roosendaals Biergilde is een vereniging dat er naar streeft om de bier kennis van haar leden enof genodigden te vergroten te delen of over te brengen.

Sint Arnoldus
Sint Arnoldus

VAW Mol (BE)
VAW - Mol (BE)

Zythos(BE)
Zythos bier (BE)

Bier gesponsorde advertentie