Bier Alles over bier en zelf brouwen

Bier

Alles over bier en zelf brouwen

/* Linklife startpaginas TopBanner */
gesponsorde links:

Bierbrouwerijen Belgie

Bierbrouwerijen Belgie
Bierbrouwerijen Belgie
Diverse Belgische bieren, bierbrouwerijen van de zuiderburen
AB InBev
AB InBev
Interbrew biermerken De oorsprong van onze activiteiten gaat terug tot 1366 naar de brouwerij Den Hoorn, gevestigd in Leuven. In 1987 ontstaat de brouwersgroep Interbrew uit de fusie van twee grote Belgische brouwerijen, Artois (Leuven) en Piedboeuf (Luik, Jupille). Interbrew lag aan de basis van InBev, dat in 2004 ontstond uit de combinatie van Interbrew met het Braziliaanse AmBev. In 2008 combineerde InBev met Anheuser-Busch tot Anheuser-Busch InBev, ’s werelds leidinggevende brouwer. Merken: Jupiler Leffe Hoegaarden Stella Artois Belle-Vue Piedboeuf Internationaal: Becks Budweiser Löwenbräu en nog veel meer

Duvel bier
Duvel bier
Duvel bier, Duvel is een Belgisch blond speciaalbier. Het heeft een hoge gisting en wordt nog eens hergist op fles. Het alcoholpercentage bedraagt 8,5%. Duvel wordt gedronken uit een tulpvormig glas, waar onderin een gravering van een D in het glas gekrast is om ervoor te zorgen dat het bier parelt.

Grimbergen Bier
Grimbergen Bier
Grimbergen Bier Grimbergen is 1 van de bekendste Belgische bieren, speciale bieren met een lange traditie. Het speciaal bier van Grimbergen is een abdij bier en is verkrijgbaar in een groot aantal horeca gelegenheden bij de slijterij en in de supermarkt.

Hoegaarden witbier
Hoegaarden witbier
Het originele Hoegaarden witbier 4,9 vol% is het oudste en bekendste bier uit het gamma van Hoegaarden. Wanneer het wordt uitgeschonken, wordt een zachte, witte schuimrand gevormd en blijft een rijkelijke afzetting achter op het glas. Zijn natuurlijk troebele, bleke kleur glinstert als je het bier door het glas heen bekijkt. Met een aroma van sinaas appelschillen, koriander en specerijen is zijn karakteristieke smaak werkelijk uniek. Zacht, licht en matig zoet en zuur, met een subtiel gekruide citrussmaak.

Jupiler bier
Jupiler bier
Jupiler NA combineert een echte Jupiler smaak met een heel laag alcoholpercentage, namelijk 0,5%. Het geheim van een lekker bier ligt dus niet alleen in de hoeveelheid alcohol. Jupiler NA is op z’n best bij een temperatuur van 2°C en smaakt ’s middags even lekker als ’s nachts.

Koninck bier
Koninck bier
Koninck bier, Brouwerij De Koninck brouwt reeds sinds 1833 bier op de grens tussen Antwerpen en Berchem. Op het logo van de bieren en op de kroonkurken prijkt steeds een hand. Deze verwijst naar de afbeelding op de grenspaal uit die tijd. De bieren van De Koninck worden allemaal gedronken uit een typisch bolvormig glas: het bolleke. Daarom wordt een De Koninck ook kortweg een bolleke genoemd.

La Chouffe bier
La Chouffe bier
La Chouffe bier, Onze brouwerij, gelegen in het hartje van de groene Ardennen, werd opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in het brouwen van speciale hoge kwaliteitsbieren. Onze producten zijn gemakkelijk herkenbaar aan de sympathieke kabouter die onze etiketten siert. Kabouters en andere aardmannetjes maken deel uit van onze Ardense verhalen en legendes.

Maes bier
Maes bier
Maes bier Belgie, Maes is een van de grootste Belgische biermerken. Het wordt gebrouwen in de meestgedronken variant Maes Pils, blond bier met een alcoholpercentage van 5,2 %, in de variant Maes Cool, blond bier met een alcoholpercentage van 5,7 %, en in de zoetere blonde variant Maes Nature van 1,5 %. De bieren zijn een product van het concern Alken-Maes in Waarloos, brouwerij van andere grote merken als Alken, Ciney en Grimbergen.

Orval trappisten bier
Orval trappisten bier
Orval trappisten bier Orval vakmanschap schaarste van het bier. De liefhebbers van het bier van Orval getuigen van een trouw die ons blijft verrassen.

Palm bier
Palm bier
Palm bier uit Steenhuffel België, Brouwerij Palm heeft reeds een eeuwenoude geschiedenis, maar de naam Palm dateert van 1929. Aanvankelijk heette het bier Speciale Palm, verwijzend naar enerzijds de biersoort Spéciale Belge en anderzijds naar de palm die op het logo stond als teken van overwinning van het hoge gistingsbier Palm is hoge gisting op de pils van lage gisting.

Stella Artois
Stella Artois
In de registers van de stad Leuven vinden we al in 1366 een registratie van accijnzen van brouwerij Den Hoorn terug. Het is in deze brouwerij dat Sébastien Artois op 13 juni 1708 meester-brouwer wordt. Hij verbindt daarmee zijn naam onlosmakelijk met de brouwerij en de stad Leuven. In 1926 lanceert de Artois brouwerij volgens de toenmalige traditie een kerstbier. De naam? “Stella”, het Latijnse woord voor “Ster”. Het bier is zo’n succes dat de brouwer besluit om het op permanente basis op de markt te brengen.

Westmalle bier
Westmalle bier
Westmalle bier Het klooster van Westmalle werd in 1836 tot abdij van de orde der trappisten verheven. In hetzelfde jaar begonnen de monniken met het brouwen van bier, aanvankelijk alleen voor eigen gebruik, maar vanaf 1856 ook voor de verkoop. De brouwerij is sindsdien diverse malen uitgebreid en gemoderniseerd, de laatste keer in 2001.

Bier gesponsorde advertentie