Bier Alles over bier en zelf brouwen

Bier

Alles over bier en zelf brouwen

 

Bierbrouwerijen Belgie

Bierbrouwerijen Belgie
Bierbrouwerijen Belgie
Diverse Belgische bieren, bierbrouwerijen van de zuiderburen
Duvel bier
Duvel bier
Duvel bier, Duvel is een Belgisch blond speciaalbier. Het heeft een hoge gisting en wordt nog eens hergist op fles. Het alcoholpercentage bedraagt 8,5%. Duvel wordt gedronken uit een tulpvormig glas, waar onderin een gravering van een D in het glas gekrast is om ervoor te zorgen dat het bier parelt.

Grimbergen Bier
Grimbergen Bier
Grimbergen Bier Grimbergen is 1 van de bekendste Belgische bieren, speciale bieren met een lange traditie. Het speciaal bier van Grimbergen is een abdij bier en is verkrijgbaar in een groot aantal horeca gelegenheden bij de slijterij en in de supermarkt.

Hoegaarden witbier
Hoegaarden witbier
Het originele Hoegaarden witbier 4,9 vol% is het oudste en bekendste bier uit het gamma van Hoegaarden. Wanneer het wordt uitgeschonken, wordt een zachte, witte schuimrand gevormd en blijft een rijkelijke afzetting achter op het glas. Zijn natuurlijk troebele, bleke kleur glinstert als je het bier door het glas heen bekijkt. Met een aroma van sinaas appelschillen, koriander en specerijen is zijn karakteristieke smaak werkelijk uniek. Zacht, licht en matig zoet en zuur, met een subtiel gekruide citrussmaak.

Koninck bier
Koninck bier
Koninck bier, Brouwerij De Koninck brouwt reeds sinds 1833 bier op de grens tussen Antwerpen en Berchem. Op het logo van de bieren en op de kroonkurken prijkt steeds een hand. Deze verwijst naar de afbeelding op de grenspaal uit die tijd. De bieren van De Koninck worden allemaal gedronken uit een typisch bolvormig glas: het bolleke. Daarom wordt een De Koninck ook kortweg een bolleke genoemd.

Orval trappisten bier
Orval trappisten bier
Orval trappisten bier Orval vakmanschap schaarste van het bier. De liefhebbers van het bier van Orval getuigen van een trouw die ons blijft verrassen.

Palm bier
Palm bier
Palm bier uit Steenhuffel België, Brouwerij Palm heeft reeds een eeuwenoude geschiedenis, maar de naam Palm dateert van 1929. Aanvankelijk heette het bier Speciale Palm, verwijzend naar enerzijds de biersoort Spéciale Belge en anderzijds naar de palm die op het logo stond als teken van overwinning van het hoge gistingsbier Palm is hoge gisting op de pils van lage gisting.

Westmalle bier
Westmalle bier
Westmalle bier Het klooster van Westmalle werd in 1836 tot abdij van de orde der trappisten verheven. In hetzelfde jaar begonnen de monniken met het brouwen van bier, aanvankelijk alleen voor eigen gebruik, maar vanaf 1856 ook voor de verkoop. De brouwerij is sindsdien diverse malen uitgebreid en gemoderniseerd, de laatste keer in 2001.

Bier gesponsorde advertentie